Artikelen over boeken

Waarom Bazarow en De Leesclub van Alles?

2 websites, 1 doel: alles voor boeken Wij ondersteunen schrijvers, vertalers, uitgevers, boekhandels én lezers Bazarow en De Leesclub van Alles maken de boekenmarkt weer gezond. Dat doen we door de opbrengsten eerlijker te verdelen onder boekhandelaren, schrijvers, vertalers en uitgevers. Dus meer voor de boekmakers, minder voor grote platforms als Bol.com en Amazon. Bazarow. Koop hier ...

Lees meer >>

Op 9 juli 2021

7 redenen waarom boeken lezen zo goed voor je is

Even wegdromen met het verhaal, je inleven in personages en de storyline proberen te doorgronden. Of je nou tientallen boeken uitleest op vakantie, of een vrij momentje pakt om dat éne boek verder te lezen: Het lezen van een goed boek is heerlijk tijdverdrijf. Maar we zijn er ook over uit dat lezen goed voor je is. Wij geven 7 redenen waarom!

Lees meer >>

Op 1 augustus 2018

Vroege originelen Mulisch geveild

Typoscripten van twee vroege werken van Harry Mulisch worden eind mei geveild. Het gaat om de originelen van de romans Archibald Strohalm en De Diamant.

Lees meer >>

Op 28 april 2011

Karl Lagerfeld lanceert parfum met boekengeur

Naast mode, schijnen boeken een van Karl Lagerfeld's grootste interesses te zijn. De duizendpoot komt daarom ook met een geurtje op de markt dat naar boeken ruikt.

Lees meer >>

Op 21 april 2011

'Mogelijk oudste Christelijke boeken gevonden'

Een beroemde Britse theologe onderzoekt tientallen boeken die mogelijk de oudste Christelijke teksten ter wereld bevatten.

Lees meer >>

Op 31 maart 2011