Look Up Amsterdam


Prins Hendrikkade 51 1012 AC Amsterdam

Over Look Up Amsterdam

Boekwinkel, Kunstgalerie, Evenementen en Educatieve Rondleidingen

Amsterdam is een stad van contrasten die zich uiten in onze kunst, muziek, architectuur, geschiedenis, sociale structuren en onze juridische keuzes. Daarbuiten liggen variaties van alternatieve ideeën. Ideeën van spiritualiteit en rationaliteit, hebzucht en vrijgevigheid, filosofie en geloof, hoop en wanhoop, tolerantie en liefde..

Onze boekhandel en kunstgalerie behandelen al deze Amsterdamse thema's en hebben de beslissing genomen om een ethische winkel te zijn die lokaal geproduceerde en eerlijk verhandelde producten promoot.

Zoals al generaties lang het geval is, blijven we opereren als een Amsterdamse christelijke boekhandel en hebben we daar een bijzondere focus op kunst, geschiedenis en filosofie aan toegevoegd. Onze kunstgalerie heeft een reeks wisselende tentoonstellingen, met daartussen werken van kunstenaar Arjan Dijksma en fotograaf Heleen Van De Veen.

Gelegen op de plaats van een oude toegangspoort tot deze prachtige pelgrimsstad, bevinden we ons op een steenworp afstand van de oprichtingsplaats van 's werelds eerste multinational, op korte loopafstand van de eerste beurs en op loopafstand van de voormalige huizen van kunstenaars Rembrandt en Van Gogh en filosofen Spinoza, Descartes en Locke.

Gezien deze diverse inspirerende omgeving hopen we ook een toegangspoort te zijn voor onze buren en bezoekers om te onderzoeken hoe deze stad de moderne wereld heeft gemaakt.

In onze winkel organiseren we geschiedenis- en cultuurevenementen zoals lezingen en open mic-avonden voor lokale zangers, dichters en verhalenvertellers en we werken samen met onze vrienden boven in de "Upper Room".

De afgelopen jaren hebben onze vrijwilligers en medewerkers ook geholpen om talloze individuen en kleine groepen te begeleiden bij wandelingen en boottochten door de stad als onderdeel van ons programma om de wijdere wereld als ons klaslokaal te gebruiken.

Specialisaties

Christelijke boeken
Filosofie
Geschiedenis

Onze locatie

Look Up Amsterdam


Prins Hendrikkade 51 1012 AC Amsterdam